luni, 12 septembrie 2011

Quo Vadis 5B

Quo Vadis în traducere “Unde mergi” este un traseu 5B, 6 lungimi de coardă din Peretele Uriaș, Cheile Turzii. Încet, încet am reușit să îmi fac curaj, și să intru în cel mai frumos și plin de istorie perete din chei. Ca de obicei emoțile se simt în coardă încă din prima lungime. Primele două lungimi, mai ușoare cațăr pe Piciorul Peretelui Uriaș.
Traversee, surplombe mici și iată-mă în Peretele Porumbeilor. De aici cățărarea devine mai dificilă, înaintez cu mare atenție să nu mă rătăcesc în traseele care urcă paralel: Peretele Porumbeilor sau Vigh Tibor, și regrupăm după 50 de m.Încă o lungime ușoară dar asigurată rar mă duce la baza lungimii cheie a traseului, pentru care aveam emoții.
Parca culoarea închisă a stâncii face pașii mai greu de trecut mai ales când sub tine stau 150 de m . Priveliștea din horn este de neuitat, păcat că nu am avut spațiu și curaj să o pozez. După 10 m de horn și o poziție în ramonaj, ieșirea este superbă , parcă ai simți nevoia de un piton în jur dar următorul este mult deasupra , așa că pui mâna pe stâncă și nu o mai lași. Un iuhuu sănătos marchează ieșirea în creastă.
Alt eveniment special în acest traseu a fost ultima lungime de creastă unde am pornit prima dată cap de coardă. Ceea ce a fost comic în acestă lungime a fost faptul că neavând noțiunea de lungime a corzii, după 50 de m, am regrupat, am tras cațiva m de coardă și s-a blocat ... m-am blocat și eu și am început să strig: S-a bloccaatt coardaaa!.Bineînțeles colegul nu mă auzea. Așa că, dupa mai multe tentative, am început să-l filez. Mă așteptam să îl văd cu 20 de m de coardă în mână și nervos. Însă nu a fost așa coarda chiar se terminase.
A fost un traseu superb, mi-a dat încredere și curaj pentru urmatoarele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu